Instalace programů vyžadující .NET Framework 3.5 na Windows 10

Při instalaci programů na Windows 10 vyžadující .NET Framework 3.5, nebo .NET Framework 2 se můžete setkat s hláškou, že je nutné doinstalovat patřičný .NET Framework. Windows 10 však již v sobě obsahují .NET Framework a stačí tedy tyto funkce ze staršího .NET Frameworku jen povolit. Windows 10 mají defaultně .NET Framework 3.5 a nižší zakázán.

Programs and Features > Windows Features

Ovládací panely > Programy a funkce > Funkce systému Windows

Windows-10-net-framework-3-5

2 komentáře u „Instalace programů vyžadující .NET Framework 3.5 na Windows 10“

  1. Zdravím,

    postupoval sem přesně podle návodu, ale Windows mi nějakým záhadným způsobem nechce akci povolit.
    Vyskočilo mi okno s „Hledání požadovaných souborů“, běží mi to tu od včerejšího večera. Tak se chci zeptat jestli nemáte nějaký nápad jak mám tento problém vyřešit.

    Předem díky za info.

  2. …když jsem neúspěšně vyzkoušel všechny možnosti a rady oficiální i pokoutné, s instalačním médiem i bez něj, s příkazovým řádkem i bez něj, zapínáním a vypínáním všech „zaručených“ možností a funkcí v těch neuvěřitelně přiblblejch desítkách, který neochvějně hlásily pořád stejnou chybu, tak najednou přišla spása v podobě rady, za kterou vděčím neznámému, díky němuž jsem neskončil u cvokaře s diagnózou „W10-netFramework3.5“, totiž odkazu na soubor pro offline instalaci této ptákoviny!!! Zde stahujte a instalujte: https://sourceforge.net/projects/framework-3-offl… Stáhnul jsem, na první pokus nainstaloval, žádný kód chyby, bez problému…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..