Chyba zabezpečení: Jméno domény neodpovídá …

Při použití SSL zabezpečení v Thunderbirdu se můžete setkat s hláškou

Chyba zabezpečení: Jméno domény neodpovídá c…

tb-jmeno-domeny-1

To je způsobeno odlišným názvem domény od názvu domény uvedené v certifikátu použitém pro šifrování SSL. Thunderbird při každém připojení varuje touto hláškou na potencionální ohrožení. Toto hlášení lze pro Vaši doménu vypnout pomocí rozšíření Remember Mismatched Domains.

Pozor, toto nastavení proveďte jen tehdy, pokud jste si skutečně jisti, že se připojujete k vlastnímu serveru!

Po nainstalování doplňku se při příštím připojení objeví v hlášce možnost již neupozorňovat na kolizi certifikátu na dané doméně.

tb-jmeno-domeny-2

3 komentáře u „Chyba zabezpečení: Jméno domény neodpovídá …“

  1. rozhodne bych si toto varovani zapnute nechal, je to velika bezpecnostni propast a nejake obchazeni varovani uskodi jen samotnym uzivatelum …

  2. Ano, je to obcházení zabezpečení a určitě bych to bral jen jako poslední možnost, kdy poskytovatel mailboxu šifruje certifikátem vydaným na jiný název domény. Ale myslím si že je to stále lepší než využívat pop3 nešifrované. Naštěstí to rozšíření udělá jen pravidlo na daný pár – domény mailboxu a domény certifikátu včetně jeho otisku.

  3. Super, diky moc. Tahle hlaska me neskutecne iritovala. Chapal jsem, ze to je v zajmu bezpecnosti, ale kdyz sakra vim, ze to je OK, proc to vzdycky odklikavat… Nehlede na to, ze to vyskakuje kazdych 10 minut, kdy se Thunderbird snazi kontrolovat nove emaily.
    Zas budu mit zivot o trosku lehci 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..