Aktualizace ovladačů

Pár tipů jak na ovladače, vyhledání, aktualizace. Našel jsem pár prográmků které se snaží tuto nevděčnou práci usnadnit. Zatím jsem nevyzkoušel, raději vše dělám ručně, nebo pomocí nástrojů od výrobců hardware.

DriverBackup!

Opensource prográmek DriverBackup! na identifikaci ovladačů, možnost exportu ovladačů. Možnost obnovy ovladačů i bez instalace programu. Recenze Chip 03/2009 str. 94

Drivermax

Opěvovaný v Chip 11/2008 str. 86. Info Slunečnice.cz : DriverMax slouží k zálohování a případné snadné obnově všech nainstalovaných ovladačů ve Windows. Ovladače jsou uloženy ve vybrané složce nebo ZIP souboru a při jejich obnově je může uživatel nainstalovat všechny najednou. Zálohovat lze všechny ovladače obsažené v systému nebo pouze vybrané. Program je možno používat zdarma po bezplatné registraci na webových stránkách autora.

Driver Sweeper

Nabízí variantu bez instalace. Slouží pouze na odstranění ovladačů. Driver Sweeper je schopen špatně odstraněné ovladače na disku vyhledat a realizovat jejich korektní odstranění. Nástroj je zaměřen především na produkty známých výrobců (nVidia, ATI, Creative a pod.).

Driver Checker

Zatím jsem o tomto prográmku nenašel žádné české info. Jestli máte zkušenosti napište do komentářů. www.driverchecker.com

RadarSync 2009 free

Další z prográmků RadarSync 2009 free, recenze Chip 08/2009 str. 84

Článek: Jednoduchá správa ovladačů a záplatování programů ve Windows na Technetu z 11.8.2009 porovnává další prográmky i pro aktualizace aplikací a programů.

Double Driver 4.0

recenze Chip 8/2010, str. 110

Device Doctor

Free program na aktualizaci ovladačů Device Doctor
Chip 12/2010, str. 53

Jeden komentář u “Aktualizace ovladačů”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..