Linux Mint: Jak otevřít soubor DWG – Volo View 3

Když potřebujete otevřít soubor výkresu AutoCad formátu DWG v Mint linuxu v aplikaci Volo View 3, je potřeba doinstalovat podporu Wine pro Windows aplikace. Ta se provede přidáním balíčku Wine Doors přes manažera balíčků v hlavním menu.

Budeme tedy k otevření DWG souboru používat Windows aplikaci Volo View 3 od samotného Autodesku. Je to již postarší aplikace, kterou Autodesk už nahradil DWG Trueview, ale tu ve Wine tak snadno nespustíte. Volo View 3 má výhodu, že není tak náročný a Wine jej dokáže dobře oblbnout. Bohužel v něm ale neotevřete soubory uložené v posledních verzích AutoCadu. Tam je třeba DWG Trueview a virtualizace plného Windows s NET Framework a C++.

Stáhneme si tedy Volo View 3 a spustíme instalaci pomocí exe souboru.

Během instalace mohou vzniknout chybky, ale nakonec se v hlavním menu v nabídce Wine zobrazí spouštěč Volo View 3. Nyní již můžete DWG výkresy spustit a prohlížet i z Mintu.

Je možné ještě vyzkoušet instalaci Bentley View – prohlížeč DGN, DWG. Poslední verze má ale s Wine problémy. Snad půjdou spustit ty starší verze Bentley View.

Další možností je instalace deb balíčku VariCAD Viewer.

Samostatný článek: Linux Mint: Jak otevřít soubor DWG – VariCAD Viewer

2 komentáře u „Linux Mint: Jak otevřít soubor DWG – Volo View 3“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..